Raymarine AIS

SKULLE DU ØNSKE EN AIS.

Raymarine AIS, mottaker eller sender og mottaker

Et godt supplement til din kartplotter og radar. Av og til skulle det vært greit å vite om det er en båt du ser på radraen?  Med AIS vises andre båters posisjon direkt på din skjerm.  Vi installerer dette for deg.  Har du en Azimut med C eller E skjermer oppgradere vi til AIS enkelt for deg.

FORDELER MED AIS

 

  • Send din posisjon. Monter en kombinert sender og mottaker, klasse A eller B, og du vil komme frem på radar/plotter på andre med AIS-mottaker.
  • Følg egen båt. Ved hjelp av en AIS-sender vil du kunne se hvor din båt er, enten du er ombord eller ei.
  • Havnekontroll. AIS kan inngå i et havnkontroll system, som forenkler identifikasjon og kommunikajon av de ulike båtene som skal kontrolleres og henvises plass.
  • Kystovervåking. AIS og radar kan kobles sammen til et efffektivt og nyttig hjelpemiddel til overvåking av kystnære farvann.

AIS sender og mottar på det maritime VHF-båndet, som gjør det mulig å dele kritisk navigasjonsinformasjon mellom fartøyer, båter og trafikkstasjoner på land. Alle typer av båter, enten det er store kommersielle fartøy eller fritidsbåter sender informasjon som inneholder; navn på båt/fartøy, MMSI-nummer, kurs, fart og navigasjonsstatus.

 

AIS Egenskaper

AIS 3 Screen split
AIS overlay
Chart radar AIS
Buddy Tracking

Både AIS350 og AIS650 har Raymarines “Buddy Tracking” egenskap som gjør at du vil se dine kameratbåter med egne symbol på din Raymarine multifunksjonsskjerm. Du kan lagre AIS-mål med eget ikon og gi de dine egne kallenavn slik at du enkelt kan hvor du har dine venner eller andre fartøy eller båter av spesiell interesse.

Stille modus

Med AIS650 har du muligheten til å skru av sending, enten fra din Raymarine multifunksjonsskjerm, i70 multiinstrument eller via separat bryter. Dette er en nyttig funksjon i tilfeller hvor du ikke ønsker at andre skal se deg, av enten private eller sikkerhetsmessige grunner. I praksis er dette en funksjon som er meget praktisk i forbindelse med regatta eller når du er ute på favoritt fiskeplassene.

Ta kontakt med oss for forslag og tilbud.

Monterer på plassen , har servicevogn som kan komme til deg.